Forside   Sitemap   Søg
     
Alle nyheder
18+
8GP
Kaproning
Klubnyt
Motion
Ungdom

  Klargøring og vedligeholdelse af både
Indskrevet: 7/4, 2017

Hej

 

Så er sæsonen kommet i gang, og vi skal sikre at de både vi skal bruge gennem hele sommeren er i så god stand som muligt.

 

Det er derfor vigtigt, at alle både bliver gennemgået i henhold til de sedler der ligger i det blå skab bagerst i hal 5-6. Følg vejledningen og når I er færdige lægger i sedlen i den lille papir bakke som også er i skabet.

 

Det er vigtigt, at alle både bliver vasket og polish/waxet. Er båden mat, skal de have en omgang med Boat Rubber, og efterfølgende to gange polish eller en gang Wax. Alle de røde både og en stor del af de blå både, tager vores kaproere sig af, men de både som du normalt benytter, er både som disse grupper ikke bruger eller bruger sjældent, hvorfor det er de øvrige gruppers ansvar at gøre dem i stand.

 

Vi forsøger at have alle bådene klar til lige efter påske, så aftal med din makker hvilken båd i tager og hvornår.

 

Løber vi tør for materiale til at gøre i stand med, så kontakt Ian Baden 40995068 eller Knud Riis 20154794.

 

Med venlig hilsen

 

Materiale udvalget

 

Ian Baden/Finn Jørgensen og Veronika Karlsson.

 

 

 

------------

 

Vask,  Polering & Voksning af  fiberbåde

 

 

  1. Båden rengøres med Boat Shampo (Hempel)
  2. Båden poleres med Custom Marine Polish (Hempel)
  3. Båden vokses med voks f.eks. High Gloss Wax (Hempel)

 

 

Midler med slibemiddel som Boat Rubber (Hempel) bruges kun i følgende tilfælde:

 

    • Lokalt på steder meget snavsede steder hvor vask og polish ikke fjerner snavs.
    • Lokalt på steder hvor ridser eller reparationer med gelcoat filler skal udglattes.
    • Oxiderede overflader, typisk gamle både der har ligget i solen.

 

Anvendelse af slibemiddel på bådene gør på sigt gelcoaten mat, og bør derfor anvendes med forsigtighed.   

 

Læs vejledningen for anvendelse af de forskellige produkter inden brug.

 

…………………………………………………………………………………..

 

 

 

Boat Shampoo fra Hempel - skal fortyndes
[007-67282]

 

Et højkoncentreret rengøringsmiddel som ikke indeholder stærke opløsningsmidler. Velegnet til daglig rengøring, ikke egnet til rengøring inden maling.

Anvendelse:
Fortyndes 1:10. For brug til højtryksrensning fortyndes 1:5, lad sæben virke i nogle minutter før afvaskning med rent vand. Bør ikke anvendes ved temperatur under 5°C. Tåler ikke frost.

 

 

Custom marine polish

Specialpolish der renser, polerer og beskytter gelcoatoverflader samt malede og lakerede overflader. Beskytter mod oxydering og vedligeholder glansen. Indeholder hærdende silikone som lægger sig på overfladen.

Anvendelse:
Overfladen må være helt ren og tør. Hvis nødvendigt vaskes med Boat Shampoo, skyl efter med ferskvand og lad overfladen tørre. Fugt en blød klud med Custom Marine Polish og gnid overfladen til den er næsten tør. Efterpoler med Poler Let 67453 eller en blød klud. Efterfølgende behandles med en lakforsejler som High Gloss Wax. Bør ikke påføres i direkte sollys eller temperatur under 5°C. Bøtten skal rystes godt før brug.
OBS: Custom Marine Polish skal hærde 24 timer inden påføring af nyt lag.

 

 

 

 

High Gloss Wax, PTFE teflon

Flydende voksemulsion indeholdende PTFE (Teflon), som danner en ekstrem hård, langtidsvirkende, slidstærk og smudsafvisende overflade. Bruges som højglans lak- og gelcoatforsegler efter anvendelse af Custom Marine Polish.

Bør ikke påføres i direkte sollys eller temperatur under 5°C. Bøtten skal rystes godt før brug.

Anvendelse:
Overfladen må være helt ren og tør. Vask evt. med Boat Shampoo, skyl efter med ferskvand og lad overfladen tørre. Fugt en blød klud med Custom Marine Polish og gnid overfladen, til den er næsten tør. Efterpoler med Poler skive eller en blød klud. Derefter behandles med High Gloss Wax som en lakforsejler.

 

 

Boat Rubbing, flydende

 

 

Et flydende slibe- og poleringsmiddel til glasfiber, malede og lakerede overflader. Velegnet til oppolering af matte overflader og til bortslibning af små ridser, ujævnheder og fastsiddende pletter. Kan anvendes til maskinpolering.

Anvendelse:
Overfladen må være helt ren og tør. Hvis nødvendigt vaskes med Boat Shampoo, skyl efter med ferskvand og lad overfladen tørre. Fugt en blød klud med Boat Rubbing Flydende og gnid overfladen til den er næsten tør. Efterpoler med Poler Let 67453 eller en blød klud. Efterfølgende behandles med Custom Marine Polish og en lakforsejler som High Gloss Wax. Bør ikke påføres i direkte sollys eller temperatur under 5°C. Bøtten skal rystes godt før brug.

………………………………………………………………………………………………………..